חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בזנזיבר ללא עלות השאירו פרטים👇

יום 1:
יציאה מהארץ בטיסת אל-על ישירה ליוהנסבורג, חזרה מקייפטאון עם עצירה ביוהנסבורג – עלה לנו 800$ לכרטיס.
נחתנו בצהריים, איסוף רכב משדה התעופה בהזמנה מראש כבר מהארץ דרך אוויס – עלה לנו בערך 900 שקל כולל ביטוח מקיף – נסיעה לילה ראשון בפרטוריה (במלון הולידיי-אין – עלות של 200 ש"ח ללילה כולל א. בוקר) כי הבנו שלא מומלץ להיכנס ליוהנסבורג ומצד שני לא רצינו לעשות נסיעה ארוכה על היום הראשון (עייפות מהטיסה ויום קודם). בדיעבד, מיותר…אפשר להעביר לילה ביוהנסבורג ולהסתגר במלון – פחות טרטור, פחות דלק וכו' (אבל אחלה אימון על נהיגה בצד שמאל של הכביש בכבישים ראשיים שבין הערים)

אפשרי בהחלט אבל תהיו מאד קצרים בזמן.
בהנחה שתגיעי לאזור בצהריים, יהיה לך 4-5 שעות לעשות את כל הנקודות האלו לאורך הדרך עד הערב – כשאורך הדרך הזו, רק לנסוע בה, זה סביב השעה ויש שם 4-5 נקודות עניין: המפלים, הרונדבלים, הפותהולס, הבלייד וכמובן חלון האלהים.
לדעתי או שתוותרי על המפלים שלא מאד מרשימים ואז יהיה לך קצת יותר זמן ספייר או שתנסו לחלק את זה ל-2 ימים.
קחי בחשבון שחלון האלהים והפותהולס לוקחים איזה שעה אם לא יותר כ"א
אם היה לך שם יום שלם זה היה בסדר, אבל בחצי יום זה קצת צפוץ.שעה וחצי ככה מגרסקופ עד לשער של קרוגר

יום 2:
יציאה מפרטוריה על הבוקר לעיירה "קרוב" לקרוגר בשם גרסקופ. מדובר על נסיעה של 4-5 שעות רצוף, שיכולה להגיע ל-6\7 שעות עם עצירות לאוכל, דלק, תמונות ושאר ירקות.

יום 3-6:
3 לילות ב-Thaba Tsweni Logde, בקתות ממש יפות מחוץ לעיירה בעלות של 600 ש"ח לכל ה-3 לילות כולל א. בוקר.
צריך להביא בחשבון שהמקום קצת מבודד, כ-10 ק"מ מהעיירה, אז לאחה"צ והערב צריך להצטייד בסופר המקומי במצרכים בהתאם לטעמכם וכיסכם.
בטח בימים הראשונים ובכלל כדאי לנסוע ממקום למקום לפני שהשמש שוקעת כי מאד חשוך באזורים הבין-עירוניים…הרבה יותר מהארץ(!). לגרסקופ אנחנו דווקא כן הגענו בדמדומים…
מסעדה מומלצת בעיירה (ולמען האמת היחידה שפעילה בשעות הערב אחרי 16-17-18..) היא The Glass House – אוכל טוב במחירים שווים לכל כיס.
במהלך השהות שם טיילנו ב-Gods Window, Lisbon & Berlin Falls
בורקס פותהולס ו-Blyade Canyon.
באחד הימים נסענו להודספרוט – מרחק של שעה וחצי נסיעה ל-2 אתרים: מקלט שעיקרו שימור צ'יטות והחזרתן לטבע (יש לבדוק לפני מתי יש סיורים ולהתארגן בהתאם. שווה!!) ושמורה פרטית להצלת בע"ח נכחדים.

יום 7:
ה-נסיעה לקרוגר. ישנו במלון מחוץ לפארק, Protea Hotel – על ספר הספארי. ביום טוב אפשר לראות את הבע"ח מתצפיות במלון. חוויה בפני עצמה!
עלות של 500 ש"ח ללילה כולל א. בוקר.
בגלל שהגענו בתחילת החורף שם האתרים לא עמוסים, מה שאפשר לנו להזמין במלון מהיום להיום טיול ספארי עם ג'יפ פתוח ומדריך-נהג ליום שלם בעלות של 250 ש"ח לאדם. מתעוררים מוקדם ויוצאים לפארק כבר ב-05:30 בבוקר עד 16:00 אחה"צ. להתלבש חם בשעות הבוקר המוקדמות כי קר!!
בעונה החמה והמתויירת יותר שם (החורף שלנו\הקיץ שם – חצי-כדור דרומי אז העונות הפוכות) אני לא חושב שזה היה אפשרי ומומלץ להזמין מראש.

יום 8:
אחרי שלושה ימים בקרוגר נסענו חזרה ליוהנסבורג ולקחנו טיסת-פנים לפורט-אליזבת.
בדיעבד אחרי שלקח לנו כמעט כל היום והגעה על הקשקש לטיסה בגלל עיקובים בדרך (השתהות לצילומים ויציאה מאוחרת מהמלון – כאמור חוויה, משיכת כסף ל-Tall Roads אוכל ושירותים, עבודות בכביש), עדיף לקחת טיסה מניילספרוט – הטיסה היא עם קונקשן ביוהנסבורג ועולה לא מעט (600$ בקירוב לאדם) אבל אולי שווה את הזמן והלחץ.
נחתנו סביב 20:00 בפורט-אליזבת, איסוף רכב מאוויס – מוזמן מראש לשבועיים כולל החזרה בקייפטאון בעלות של 1300 ש"ח+ביטוח מקיף ולילה ברדיסון-בלו: קיבלנו\התמזל-מזלנו\הזמנו בלי לדעת סוויטה בקומה 18 עם נוף מדהים לעיר, חדר ברמה שלא מקבלים בארץ תמורת מחיר כזה – סה"כ 285 ללילה ל-א כולל א. בוקר.
בבוקר שילמנו תוספת 50 ש"ח לשנינו על ארוחת בוקר לא חמה. החניה חינם.

יום 9:
יקיצה ליום גשום יחד עם החדר במלון עשה לנו חשק להתפנק במיטה ולמרוח קצת את הזמן…כשהתגרדנו כבר נסעו שעתיים בערך ל-לודג' בסטורם-ריבר בשם The Fernery.
ההגעה מהכביש הראשי למקום קצת קריפית כי נוסעים סביב ה-10 ק"מ בדרך-לא-דרך מעפר באמצע יער. לבד. שוב – רצוי להגיע באור יום ולא בלילה.
כשכבר מגיעים למקום מגלים עד כמה הוא באמת מיוחד: הבקתות שוכנות על צלע הר שמשקיף על מפל שנושק לאוקיינוס, ממול יער ירוק. אחד המקומות המיוחדים, באחריות.
העלות 470 ש"ח ללילה ששווה כל שקל. המחיר כולל א. בוקר.
אכלנו במקום גם ארוחת ערב טעימה מאד עם מנת פתיחה ושתייה ב-100 ש"ח לשנינו כולל טיפ.
[היינו לבד והצוות במקום היה לרשותנו בלבד. היה אינטימי, רומנטי, ומצחיק כי מקבלים שירות של מלכים למרות שלא לזה התכוונו…בכל-זאת ירח-דבש 🙂

ימים 10-11:
שעתיים נסיעה נוספות ומגיעים לפלטנברג ביי, עיירת לבנים עשירה (כשמעבר לכביש וק"מ קדימה ישנו כפר השחורים עם פחונים וביוב זורם ב"רחוב").
-גם חדרים בגודל של סוויטה עם מרפסת לים – מדהים מדהים – עלה לנו 360 שקל ללילה כולל א. בוקר במלון שנקרא The Robberg Beach Lodge.

במהלך הימים 9-11 נסענו הלוך-חזור באזור הנ"ל ועשינו מסלול אומגות מעל מפלים, ביקור במקלט זאבים וכניסה לשמורת הציציקמה ולגשרים התלויים (מומלץ גם לאכול במסעדה בשמורה) ולקינוח Hicking ב-The Roberreg Natinal Park, חצי-אי של שמורת-טבע שמהווה נקודת החפה לכלבי-ים (Robbe בהולנדית זה כלב-ים).
למי שאוהב Hicking שווה לעשות את המסלול הארוך – 9.5 ק"מ – לוקח 4-5 שעות אבל נקודות עצירה יפיפיות. צריך להיות בכושר בינוני+ כי חלק מהשביל לא מאד נוח להליכה, כדאי להצטייד בנעליים טובות וסביב ה-2 ליטר מים לאדם, רצוי יותר. מומלץ לעצור לפיקניק ולאכול שם באחת הנקודות – אנחנו לא ידענו בדיוק לקראת מה אנחנו באים, לא מצויידים כמו שצריך והיינו בלחץ זמן אז מיהרנו לחזור ככה שעשינו רק את המסלול הבינוני – סביב ה-4\5 ק"מ. עדיין היה מאד נחמד.

יום 12:
המשכנו ל-Oudtshoorn, עיירה שהזמן דילג עליה ונתקעה במאה הקודמת. העיירה מנומנת כאילו שלפו אותה מאיזה מערבון…
ישנו במלון לא כל כך מוצלח שנקרא Hodshorn Inn כשבבוקר למחר נסענו ל-Kango Caves – מערות נטיפים. במקום ישנה אפשרות למסלול אתגרי חביב מאד.
האזור נקרא גם "ארץ היענים" וניתן לבקר שם בחוות.

יום 13:
4 שעות נסיעה והגענו להרמנוס – עיירת עשירים לבנים על הים – רצינו לראות לוויתנים – אבל לא באנו בעונה…בד"כ לוקחים משם שיט לצפות בלוויתנים או לצלול בכלובים עם כרישים.
ישנו בB&B- שנקרא BAMBOO HOUSE – עלה 325 ש"ח כולל א. בוקר והמיוחד בו שישנים בבית משפחה שהסבו אותו לחדרי הארחה, והעיצוב – כשמו-כן-הוא, מבמבוקים.
משם המשכנו לקייפטאון, כשעתיים נסיעה – מומלץ מאד לנסוע על כביש R44 בניגוד להמלצת ה-GPS\WAZE שמקצרת את הדרך – הכביש עובר דרך עיירה חביבה בשם Bety’s Bay שקרוב מאד לבתים שלה ועל החוף ישנה מושבת פינגווינים הרבה יותר מרשימה מכאלו שקרובות יותר לקייפטאון.
הכניסה מאד זולה, כ-3 שקלים לאדם ואפשר ממש להתקרב אליהם (לא לגעת!).

ימים 14-17:
בקייפטאון היינו במלון הולידיי-אין אקספרס במרכז אזור העסקים של העיר. מלון נחמד (תאורה בחדר לוקה בחסר, בדומה להולידיי-אין בפרטוריה) וממוקם יחסית טוב. התלבטנו בינו לבין מלונות ב-Sea Point ולצערנו (בדיעבד) בחרנו בו.
בעיר היינו יום אחד ב-Cape of Good Hope, יום נוסף ב-Table Mountain, ושרצנו לא מעט בנמל ובקניון (Victoria & Alfred Waterfront).

טיפים:
* להשכיר מראש רכב אוטומטי. יותר יקר אבל אתם לא רוצים להסתבך עם נסיעה בצד שמאל והילוכים.
* לקנות כרטיס סים מקומי עם אינטרנט. התקשורת יקרה אבל ה-GPSים המקומיים לא קולטים מיידית וטוב בכל מקום. הוייז יעשה את העבודה.
* להיות עם מזומנים עליכם – להמיר ב-Change ולא למשוך מהבנק שיגבה עמלה על המשיכה ועמלה על הסליקה של כ.א. זר. חשוב מאד להתארגן ועל מזומנים לפני נסיעה ארוכה ובדרכי אגרה – בצ’קפויינטס לא מקבלים כ.א. זר מה שיכול ליצור עיכובים…וסיבובים\סיבוכים מיותרים.
* להביא קפה-נמס מהבית – כי הקפה-נמס\לאטה שלהם על הפרצוף(!) בלשון המעטה.
* להודות לאשתי שבעיקר היא זו שישבה קראה וטרחה על המסלול ותכננה אותו תפעולית ותקציבית, וגם כתבה את הטיוטה לפירוט הזה 

4.5/5 - (6 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בזנזיבר ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בזנזיבר מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על זנזיבר!