חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בזנזיבר ללא עלות השאירו פרטים👇

אחרי התלבטויות ובירורים רבים, המלצות פה בקבוצה ומישראלים אחרים, שלחנו עשרות מיילים לחברות בכדי להבין את המחירים וההבדלים במסלולים. (יש המון חברות, כולן מציעות פחות או יותר או דבר, לכולן יש את אותו הג'יפ ואותו המסלול) החלטנו לסגור 5 ימי ספארי ושבוע זנזיבר דרך חברת סימה ספארי, אלון חובב היה איש הקשר שלנו 0544441820, חייבת להודות לו על הסבלנות להתמודד עם החפירות והשאלות שלנו, את כל הטיול מתחילתו עד סופו סגרנו דרכם והכל עבד בצורה מושלמת!
בנוסף חייבת לציין שסגרנו את הטיול בהרבה פחות מן המצופה וממה שהיינו סוגרים באופן עצמאי.
לפני הטיסה התייעצנו עם מרפאת מטיילים, קיבלנו את החיסונים והמרשמים הנדרשים – חשוב לדאוג לזה מראש מפני שלעיתים אין תורים והחיסונים חייבים להתבצע כחודש לפני הטיסה. מציעה לא לוותר על המלרון והחיסונים מפני שהמחלות הללו נוראית וטנזניה היא די מדינה עולם שלישי ובעייני חבל לקחת סיכון !!!
יצאנו מהארץ בטיסה של אתיופיאן ארליינס לקלימנג'רו הכוללת עצירה באדיס אבבה (אם אתם ממתינים יותר מ12 שעות או רוצים לצאת מהשדה ידרשו מכם הצגה של רישום שביצעתם את חיסון הקדחת הצהובה, פחות מכך אין צורך).
בעת ההגעה לשדה תעופה קלימנג'רו נדרשנו למלא טופס של פרטים אישיים ולשלם 50$ עבור ויזת כניסה – טיפ קטן: חשוב שתיקחו עט כי העובדים לא ממש מחלקים עטים ורובנו לא מסתובבים עם עט באופן קבוע.
כאשר הגענו פגש אותנו המדריך התותח שלנו לורנס עם ארוחת צהריים (LUNCH BOXׂ), מים קרים וכרטיס סים מקומי. אחרי תדרוך קצר ישר יצאנו מהשדה לשמורת ארושה Arusha National Park, שמורת טבע יחסית קטנה בגודלה, מדהימה ומתאימה בדיוק לחצי יום. -מעין טעימה קטנה לפני מה שעומד לבוא.
לאחר מכן המשכנו ללינה במלון במרכז ארושה Venus Hotel.
ביום השני יצאנו לכיון שמורת הטבע Tarangire National Park אשר ידוע כבעל כמות הפילים הגדולה ביותר, ביום זה התארחנו במלון Country Lodge Karatu אשר קירב אותנו ליעדנו ביום השלישי שהוא שמורת הטבע המפורסמת Serengeti, הדרך לסרנגטי בג'יפ מעט קשה משום שאינה סלולה (הדרך בנויה מאבנים ומעלה אבק ולכן ממליצה להשתמש במסכה של הפה והאף הסטרילית, כמו של הסינים שמתים עליה). בדרך לסרנגטי עברנו בNgorongoro וביקרנו אצל בני שבט המסאי.
ביום הרביעי העברנו יום שלם בסרנגטי.
בשני הימים האלה לנו באוהלים ממש באמצע שמורת הטבע Thorn Tree Tented Camp.
ביום החמישי ירדנו למכתש Ngorongoro, בו פגשנו קרנפים, היפופטמים ועוד חיות מרהיבות. ביום זה התארחנו שוב בCountry Lodge Karatu.
ביום השישי והאחרון של הספארי יצאנו מוקדם לשדה תעופה של Arusha וביצענו טיסת פנים עם חברת תעופה Flightlink לזנזיבר.
בזנזיבר פגש אותנו נהג והסיע אותנו למלון המדהים ביותר שהייתי בו בכל חיי Ocean Paradise. מלון עם רמת שירות מדהימה, כל ערב סוג אוכל אחר ובאמת אחלה של מקום, יומיים נשארו במלון ולא יצאנו ממנו.
במהלך השבוע יצאנו למספר טיולים, אשר גם אותם סגרנו בעת ההגעה לזנזיבר דרך סימה ספארי:
1. שחייה עם דולפינים ופארק גוזאני יצאנו בבוקר לכיון קיזימקאזי, החוף הדרומי של האי זנזיבר, שם קיבלנו ציוד שנורקלים, הפלגנו לכיון להקות הדולפינים ושחינו איתם. לאחר מכן, המשכנו לפארק הקופים גוזאני, בו יש קופים מסוג קולומבוס ויער עצים (פחות מומלץ בעייני למי שעשה ספארי).
2. ספארי בלו – יצאנו מוקדם בבוקר לאזור אונגוג'ה אורו ומשם עלינו על סירה לכיון אי מדהים ביופי, אשר לא נמצאים בו אנשים והורדנו שם את הצוות אשר החל לבשל לנו ארוחת דגים, צ'יפס, תפוחי אדמה במדורה וסלט. בזמן שהם נשארו על האי לבשל, אנחנו המשכנו לבריכת הלגונה הכחולה שנוצרת באופן טבעי כתוצאה מהגאות ולאי קטן שמתגלה בשפל, בשני המקומות ביצענו שנורקלים. בזמן הזה הצוות שנותר על הסירה חתך לנו פירות ומשם חזרנו לאכול את ארוחת הצהריים. הספארי בלו מדהים ובו ניתן לראות את החיים הימיים, כוכבי ים, קיפודי ים, אלמוגים ודגים בכל המינים והצבעים.
3. חוות התבלינים, סטון טאון ואי האסירים – טיול מדהים שאסור לפספס בעייני. בחוות התבלינים ממש רואים איך המקומיים מגדלים כל צמח לבד, מזהים לבד את התבלין או הפרי שגדל מכל עץ ושיח, מתעטרים בתכשיטים מעצי דקל וכמובן ארוחה עשירה של פירות. בסטון טאון היה לנו סיור מקומי הכולל ארוחת צהרים ואי האסירים הוא בעצם אי הצבים בו ניתנו לסולטן לפני 200 שנה 4 צבים וכיום יש שם מאות צבים בגדלים עצומים.
4. טיול בכפרים – הגעה לנקודה הכי צפונית בזנזיבר, למגדלור אשר לו כמה מטרות: טיפול בצבי ים אשר נפגעו, איסוף ביצים של צבי ים אשר נקברים על ידי הצבה, גידולם למשך שנה עד שמתבגרים ומתחזקים ושיחררם אל הים, איסוף הביצים משמר את אוכלוסיית צבי הים, משום שיש לטאות אשר אוכלות את הביצים ולעיתים יש גורי צבי ים שלא מצליחים להגיע אל הים וכאלה שהצליחו להגיע אך מתים מדגים גדולים אחרים שאוכלים אותם ולכן איסוף הביצים וגידולם של הצבים הקטנים חשוב מאוד ! בנוסף יש במגדלור זה פיתוח של מודעות למחזור פלסטיק אשר פוגע בצבי הים.
לאחר מכן ביקור בשוק הדגים המקומי וביקור במספנה המקומית אשר בונה את סירות הדאו.
משם המשכנו למערת נטפים ולרצחה במעיינות שנוצרים שם.
לאחר מכן ביקרנו בכפר מקומי, למדנו על אורך חייהם ובילינו עם הילדים הקטנים. היום הסתיים ברחצה בחוף פרטי עם פירות.
כל הטיולים בזנזיבר עצמה, עלו בין 30-50$ (תלוי בכמות אנשים שמצטרפים) וכללו איסוף וחזרה עד המלון. איש קשר לסגירת הטיולים מטעם סימה ספארי הוא דור מקומי +255784668501 ווטסאפ +972544441842 .
כמה דברים מעבר:
מדריך בספארי – הדבר הכי חשוב בעייני! המדריך שלנו ידע על כל אבן בדרך, איפה החיות נוהגות להיות במהלך הזמנים השונים של היום, ידע לספר כמו שצריך על החיות, על החיים שלהן, על ההבדלים במינים, על תקופות שונות בשנה, ידע לזהות מקילומטרים מטורפים את החיות, בנוסף בעל ידע רחב בסוגי ציפורים שונים. בעייני זה אחד הדברים הכי חשובים, כי יצא לנו להיתקל במדריכים אחרים שפשוט לא ידעו כלום וסתם הסתובבו וגם כאשר הודיעו בקשר המדריכים ביניהם על כך שיש צ'יטה באזור מסויים לא ידעו איפה האזור בכלל.
מעבר לזה שהמדריך שלנו פשוט נהנה לספר לנו על כל דבר, היה סובלני, התאים את הטיול לרצונות שלנו, סיפר לנו לא רק על הספארי אלא גם על החיים בטנזניה, היה נראה שהוא מאוד אוהב את מה שהוא עושה והתחברנו אליו בצורה מדהימה!
מקובל לתת כ30-20$ טיפ יומי לנהג, אך השארנו יותר כי באמת הגיע לו.
מזג אוויר – בבקרים מוקדם ובערב המאוחר מעט קריר ומספיקה עליונית מעל, במהלך היום חם מאוד ולכן חשוב להביא קרם הגנה וכובע.
תרבות הטיפים – בטנזניה ובזנזיבר כמו שאפשר לצפות מדובר במדינת עולם שלישית, לכן הם עושים כל דבר בכדי להרוויח מעט כסף, באיזשהו שלב זה די מעיק אבל צריך לגלות סבלנות. בכל סחיבת מזוודות אפשרית יש מישהו מהמלון שישר רץ לקראתך לקחת את המזוודות, תמיד פוגשים אתכם עם מיץ, מנסים למכור לכם טיול או איזה מחזיק מפתחות שהם מכינים לבד, מזיזים לכם את הכיסא בישיבה במסעדות או המלון, בקיצור עוד מליוני דוגמאות. בזנזיבר זה הגיע לרמה שלא היה ניתן לטייל על החוף בשקט. כמובן שממליצה מאוד לא להתפזר עם הטיפים ולתת רק למי שמגיע.
כסף מקומי – שילינג טנזני, בערך 1$ = 2200, אבל בכל מקום מקבלים גם דולרים, לעיתים אין להם עודף להחזיר ולכן חשוב שיהיה כמה שיותר כסף קטן. בחלק מן המקומות בודקים את השנה בה השטר יצא וחשוב שהוא יהיה משנת 2006 והלאה.
ארוחת צהריים בספארי – LUNCH BOX – מכיל כריך גבינה קטן, תפוח, בננה, תמר, חטיף שוקולד, מים, מאפה קטן, מיץ מנגו – לנו זה הספיק, אך ממליצה מאוד להביא דברים יבשים להשתיק את הבטן כדוגמא קרקרים או פרכיות או חטיפים.
חרקים – יש מלא, במיוחד בשמורות, קחו איתכם דוחה חרקים !
דת – בטזניה עצמה רוב התושבים הם נוצרים, אבל בזנזיבר 99% מוסלמים ויש המון מסגדים, מומלץ לא להסתובב לבד ובלבוש חלקי (שורטים וכו'), אם יש איתכם מדריך אז הכל בסדר גמור.
קניית מתנות ומזכרות – המלצה שלי אישית לקנות הכל בשוק בסטון טאון, הכי זול שם ויש שם הכל ! באופן כללי אף פעם המחיר שאמרו בהתחלה הוא לא המחיר שאתה משלם בסוף, תמיד ניתן להתמחק.
מתאם לחשמל – מתאם אנגלי !!!! כשאני קראתי אמרו לי שהישראלי שלנו עובד שם כרגיל ולא צריך כלום ובכל זאת לקחתי מתאם אוניברסלי ומזל שכך !!!
בגדול הטיול מומלץ ברמה אחרת! חוויה שאי אפשר לפספס.
אהבת? דרג!

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בזנזיבר ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בזנזיבר מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על זנזיבר!