זנזיבר היא אי אפריקאי מקסים, בתולי ואותנטי ביותר, שטובע בתוך אוקיינוס כחול ועמוק. שוניות אלמוגים, דולפינים, כרישי-לוויתן ידידותיים, עצי דקל – כל מה שצריך לחופשה חלומית באי טרופי ומקסים. המקומיים אדיבים ידועים בחייכנותם ובנחמדות הרבה שלהם, והאי עצמו מלא בריחות של תבלינים שונים, מוכרים ואקזוטיים כאחד. מה צריך לדעת על זנזיבר? מתי ואיך להגיע?
טיסות לזנזיבר
פעם, ההגעה לזנזיבר הייתה סיפור, טיול בפני עצמו. היה צורך לטוס לאתיופיה, או לקהיר, ומשם לקחת טיסה נוספת אל טנזניה, ומשם לכתת רגליים במעבורות או בטיסות פנים אל האי הקטן. אם לוקחים בחשבון את כל זמני ההמתנה ואת מספר הקונקשנים, מגלים שצריך להאריך את החופשה ביומיים לפחות על מנת לא לאבד זמן יקר באי היפה.
למרבה המזל, מאז המצב השתנה. היום פועלות טיסות ישירות בין ישראל לבין זנזיבר, ללא עצירות ביניים – אפילו לא ביבשת, בטנזניה. הטיסות הללו אינן פועלות לאורך כל השנה כמובן, אלא רק בעונות המתוירות. ניתן למשל להשיג טיסה כזו במהלך חנוכה, תקופה בה ישראלים רבים יוצאים לחופשות בכל רחבי העולם, בחודשי הקיץ, בחגים או בפסח. כלומר, לא חסרות הזדמנויות בהן ניתן לתפוס טיסה ישירה ומהירה אל זנזיבר.
יש לקחת בחשבון כי אלו הן כמובן טיסות שכר – צ'רטר. אין מה לצפות לטיסות סדירות ברמה גבוהה. על אף שטיסה בצ'רטר היא לפעמים פחות נוחה, וכוללת בתוכה פחות פסיליטיס, מדובר בחיסכון כלכלי לצד החיסכון בזמן. ובסופו של דבר – ההימנעות מכל הטיסות המיותרות הללו כמובן חוסכת הרבה מעלויות הטיסה.
עבור מי שמעוניין להגיע אל זנזיבר שלא בעונה המתוירת, הדבר כמובן אפשרי, אבל ככל הנראה זה לא יקרה בטיסה ישירה. מומלץ לטוס אל טנזניה, אל העיר דאר א-סלאם. זוהי העיר הגדולה ביותר בטנזניה, מעין תל אביב שלנו, והיא גם הקרובה ביותר אל האי זנזיבר. ניתן לקחת מדאר א-סלאם מעבורת של כמה שעות, המגיעה אל זנזיבר, אל לבחור באפשרות של טיסת פנים משדה התעופה של העיר. שתי האפשרויות טובות, הטיסה היא כמובן מהירה יותר.
אם מסיבה כלשהי אין אפשרות, או אין רצון, לטוס לדאר א-סלאם, ישנן כמובן אפשרויות נוספות. קווי טיסה פועלים גם בין ניירובי או אדיס אבבה לבין זנזיבר. מאחר וטיסות ישירות בין ישראל לבין אדיס אבבה פועלות בשגרה, ניתן לבחור באפשרות זו בכל הזמנות. קיימות גם טיסות בין ישראל לניירובי, אולם לעיתים טיסות אלה יוצאות בתדירות נמוכה יותר. הבחירה בניירובי כיעד לקונקשן עשויה להיות מעט מורכבת וממושכת יותר, והיא קצת פחות מומלצת.
מתי כדאי להגיע לזנזיבר?
זנזיבר נמצאת קרוב מאוד לקו המשווה, מה שהופך את האקלים שלה לטרופי ביותר. חם שם לאורך כל השנה, אולם לעיתים, מזג האוויר החם יכול להיות גשום מאוד. בינואר, למשל, חצי מהחודש עשוי להיות גשום ביותר. על אף שלא מדובר בגשם קר ומקפיא כמו שאנחנו מכירים מישראל – או אפילו מאירופה. אבל גם גשם חם חוסם את האפשרות ליהנות מחוף הים, ומגביל מאוד את מספר האטרקציות בהן ניתן לבקר. ימים גשומים ידועים בהיותם מבאסי-טיולים וחופשות, גם כשהם חמימים.
לכן, העונה הטובה ביותר לטיסה לזנזיבר היא החודשים הנעימים והיבשים. מרץ-אפריל עד אוגוסט, למשל, ידועים בהיותם העונה היבשה של זנזיבר. ספטמבר עד פברואר, חודשי החורף הישראלי, מוגדרים בזנזיבר בתור העונה הרטובה והגשומה.
מה עוד צריך לדעת על הטיסה לזנזיבר?
ישראלים נדרשים להציג אשרת כניסה על מנת להיכנס לזנזיבר. אשרת הכניסה ניתנת בקלות ובפשטות תמורת 20 דולר, בניגוד למשל לוויזה לארה"ב, שהמורכבות שלה ידועה לשמצה. ניתן לדאוג לוויזה מבעוד מועד, על ידי ביקור בקונסוליה של טנזניה בתל אביב. לחלופין, אפשר לדאוג לאשרת הכניסה בטנזניה עצמה, במעבר הגבול.
בטנזניה עצמה אין שגרירות ישראלית. השגרירות הישראלית הקרובה ביותר נמצאת בניירובי שבקניה השכנה. כלומר, במקרה בו הדרכון אבד או נגנב, למשל, המטיילים יאלצו לעבור את הגבול אל קניה ולדאוג להוצאת דרכון חירום חדש שם. מסיבה זו, מומלץ במיוחד לשמור על הדרכונים ועל הכבודה – בזנזיבר קיימת פשיעה מסוימת, והדרכונים הישראלים ידועים בהיותם דרכונים נחשקים עבור גנבים.
שאלות נפוצות בנוגע לטיסות לזנזיבר
לא. טיסות ישירות בין ישראל לבין זנזיבר פועלות רק בעונה – בעיקר בחגים ובחודשי הקיץ. בשאר הזמן, המבקרים בזנזיבר ייאלצו לבחור באפשרות של קונקשן ביעדים שונים: דאר א-סלאם (טנזניה), אדיס אבבה (אתיופיה), ניירובי (קניה) או יעדים אחרים באפריקה.
כמעט אף פעם. מזג האוויר בזנזיבר חם ונעים תמיד. עם זאת, ישנה עונה גשומה, שבה פחות מומלץ להגיע לחופשה.
במקרה כזה, הפתרון הוא מסובך וממושך למדי. צריך להגיע אל שגרירות ישראל הקרובה ביותר, שנמצאת בניירובי שבקניה. בתרחיש הטוב, סיבוב זה ידרוש רק טיסה ישירה בין זנזיבר לבין ניירובי, ללא עצירת ביניים בדאר א-סלאם.
בהחלט! זנזיבר הוא יעד זול. ההוצאות הגדולות שלכם יהיו על הטיסה, המלון והאטרקציות. שאר ההוצאות יהיו קטנות. קחו בחשבון שכר ממוצע של תושבי זנזיבר הוא 200 דולר לחודש!! לכן, המחייה תהיה עבורכם ממש זול. דולר (שאתם נותנים טיפ לנותן שירות) זה המון עבורו ואם ממש בא לכם לפנק אז 2 דולר.